الماسها می درخشند...! زندگی ایدهآل مردان چگونه است؟
آیا میدانید با جدل کردن، فریاد زدن و سوالهای زیاد، خصوصاً در مقابل بچهها، قدرت مرد را کاهش میدهید؟
1. استقلال و قدرت مرد را با سوال کردن زیاد از بین نبرید. 2. آیا میدانید با بعضی از سوالها مانند تا به حال کجا بودی، مرد احساس بی استقلالی میکند؟ 3. به فکر کنترل و تغییر شوهرتان نباشد؛ چرا که اوضاع بدتر میشود. 4. اگر قدرت مرد در خانه تخریب شود، زن نمیتواند جایگاه آن را در خانه پر کند. 5. آیا میدانید با جدل کردن، فریاد زدن و سوالهای زیاد، خصوصاً در مقابل بچهها، قدرت مرد را کاهش میدهید؟ 6. خانمها، سعی نکنید حرف آخر را در زندگی شما بزنید. 7. مردان بیشتر دوست دارند در کارهایشان به آنها آفرین گفته شود. 8. اگر شوهرتان یکی از وسایل خراب خانه را درست کرد، او را تشویق کنید. 9. مردان دوست دارند بخشی از تعریف و تحسین را از همسرشان بشنوند. 10. متوجه باشید که شوهرتان گاهی نیاز دارد با دوستانش تفریح کند. 11. مردان دوست دارند زنان در کارها و خرج زندگی به آنها اعتماد کنند. 12. اگر میخواهید شوهرتان در زندگی رشد کند؛ باید به او اعتماد کنید. 13. آیا وقتی شوهرتان میخواهد بیرون برود، به او از این جملات میگویید؟: "من منتظرت هستم، انشاءالله موفق باشی؛ به سلامت، مواظب خودت باش" 14. هر روز صبح وسایلی که شوهرتان برای بیرون از خانه نیاز دارد، مثل کلاه، کیف، و ... و صبحانه را برای او آماده کنید. 15. صحیح نیست مردانتان صبحانه را تنهایی بخورند و شما خواب باشید. 16. میدانید وقتی مرد هنگام بازگشت به منزل میبیند که همسرش با یک لیوان شربت به استقبال او میآید؛ چقدر آرام میشود؟ 17. همیشه خانهی دل پذیری را برای حضور شوهر آماده کنید. اگر اهل قناعت نباشید و شوهرتان مجبور به اضافه کاری باشد، تاوان سنگینی مثل به هم خوردن آرامش زندگی خواهید پرداخت.
18. چند دقیقه قبل از ورود همسرتان کارهای خانه را کنار بگذارید و لباسهایتان را مرتب کنید. 19. اگر شوهرتان ظهر کمی دیرتر میآید، بهتر است منتظر بمانید و نهارتان را با او میل کنید. 20. متوجه باشید وقتی که همسرتان از سر کار میآید؛ نیاز به محیطی آرام دارد. 21. هنگام ورود به خانه، اجناسی که خریده است را به دقت نگاه کنید و از او تشکر کنید. 22. گاهی مردان، اجناس غیر مترقبهای خریداری میکنند و انتظار ابراز احساسات همسرشان را دارند. 23. شور و شوق زندگی را در همسرتان زیاد کنید. 24. اگر اهل قناعت نباشید و شوهرتان مجبور به اضافه کاری باشد، تاوان سنگینی مثل به هم خوردن آرامش زندگی خواهید پرداخت. 25. مردی که زیاد کار میکند؛ وقتی در خانه هم حضور داشته باشد؛ فکرش مشغول کار است. 26. مردی که در حال اضافه کاری بیرون خانه باشد؛ کمتر میتواند به شما و فرزندانتان محبت کند. 27. در آمد شوهرتان را در نظر بگیرید و با توجه به آن خرج کنید. 28. در مشکلات کاری مرد، حداقل با زبان و کلام، او را همراهی کنید. 29. نباید که زن، خودش را نسبت به شغل مرد بی اطلاع نشان دهد. 30. وقتی زن در بعضی مشکلات کاری با مرد همفکری میکند، مشکلات بر مرد آسانتر میشود. 31. لطافت زنانگی را با بحث؛ جدل، فریاد و عصبانیت از بین نبرید. 33. به خاطر لطافت روحی و جسمی که زنان دارند؛ بیشتر باید عشق را به رخ مرد بکشند. 34. جهاد زن، صبر در ناملایمات مرد و خوب شوهرداری کردن است. 35. زن عاقل با حرف و عملش به مرد میفهماند که جز او کسی را ندارد. 36. همواره سعی کنید با زنان موفق ارتباط برقرار کنید. 37. مواظب باشید کاری نکنید که شوهرتان از خانه گریزان شود. 38. مداخلهی زیاد و بی جا در کارهای بیرونی شوهر نداشته باشید. 39. گاهی در اختلافات میان افراد خانواده، مثل اختلاف بین شوهر و برادرتان، لازم نیست مستقیم از برادرتان دفاع کنید. 40. حتی برای خرید یک نان هم از شوهرتان تشکر کنید. 41. رویاهای همسرتان را گوش و درک کنید؛ رویاها طرح اولیه واقعیت هستند. 42. به مادر شوهرتان به چند دلیل احترام بگذارید: 1.سن؛ 2.مقام مادر؛ 3.شوهرتان؛ 4. روح خودتان. 43. پیامبر (ص) فرمودهاند: زنی که در خانه چیزی را جا به جا کند (کار خانه را انجام میدهد) خداوند به او نظر میکند و کسی که خداوند به او نظر کند؛ عذاب نمیشود. 44. طوری برخورد نکنید که همسرتان نگران شود که میخواهید با محبت زیاد؛ محبت مادری را از او بگیرید. 45. از شوهرتان به هر دلیل نخواهید ارتباطش را با والدین یا خواهر و برادرش کم کند، چرا که او را بیشتر حساس میکنید.
باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از تبلاگ: زن بودنموضوع مطلب : ویژگی یک همسر خوب در سیره پیامبر (ص)ازدواج، امر مقدسی است که در آموزههای اسلامی، بر آن تأکید زیادی شده، همچنین تلاش برای تبدیل شدن به یک همسر خوب برای داشتن ازدواجی موفق، یک وظیفه دینی و انسانی است.برای تبدیل شدن به یک همسر خوب، مروری بر 10 ویژگی اقتباس شده از سیره حضرت محمد (ص) به عنوان الگویی کامل برای بشریت و به تعبیر قرآن کریم و صاحب خلق عظیم، لازم است. 1. برای همسرتان، لباس خوب و مرتب بپوشید مردان هم باید برای همسرشان لباس خوب بپوشند، مرتب باشند و از عطر استفاده کنند و این تنها وظیفه زنان نیست. حضرت محمد (ص) همواره پس از بازگشت به منزل، مسواک میزدند و همواره خوشبو بودند. 2. همسرتان را با اسامی جذاب خطاب کنید مردان بهتر است با استفاده از اسامی زیبا و جذاب، همسر خود را صدا کنند که این کار سبب افزایش محبت میان آنها میشود. این یکی از کارهایی است که در سیره پیامبر (ص) به آن اشاره شده است. 3. شناخت نقاط مثبت و تمرکز بر آنها بانوان، هر روز به ویژه در خانه کارهای زیادی انجام میدهند. از آن دسته از همسرانی نباشید که کارهای خوب همسرشان برای آنها امری عادی و معمولی است و به محض پیش آمدن یک مشکل، تازه به یاد او میافتند. درباره همه کارهای خوب همسرتان فکر کنید و به آنها توجه داشته باشید. 4. در برابر اشتباهات، سکوت کنید اگر از همسرتان اشتباهی دیدید، سعی کنید سکوت کنید و نظری ابراز نکنید. این سکوت، اشتباهات را راحتتر برطرف میکند. این شیوهای است که حضرت رسول (ص) در برخورد با هر اشتباهی که از سوی همسرشان صورت میگرفت، به کار میبردند. سخن پیامبر خدا (ص) را در یاد داشته باشید که فرمودند: «بهترین شما کسی است که با خانواده خود به بهترین شکل رفتار میکند و از میان شما، من در رفتار با خانوادهام بهترین هستم»
5. به همسرتان لبخند محبتآمیز بزنید هرگاه که چشمتان به همسرتان میافتد، به او لبخند بزنید و گاهگاهی او را در آغوش بگیرید. اینها مواردی هستند که در سیره نبوی بر آنها تأکید شده است. 6. از او تشکر کنید از همسرتان به خاطر همه کارهایی که برای شما انجام میدهد، تشکر کنید و باز هم تشکر کنید. تصور کنید که همسرتان غذایی درست کرده، خانه را مرتب کرده و دهها کار دیگر را در داخل و خارج از خانه انجام داده، اما تنها چیزی که دریافت میکند ایرادی است که از غذا گرفته میشود. نگذارید اینگونه باشد، از او تشکر کنید. 7. همسرتان را خوشحال کنید از همسرتان بخواهید که 10 مورد از کارهای شما را که موجب خوشحالی او شده است، بنویسد. با خلاقیت، آن کارها را برایش تکرار کنید. برای شناخت اینکه چه چیزهایی همسرتان را خوشحال میکند، حدس نزنید، بلکه از او س?ال کنید تا بتوانید او را دوباره و دوباره، خوشحال کنید. از همسرتان به خاطر همه کارهایی که برای شما انجام میدهد، تشکر کنید و باز هم تشکر کنید. تصور کنید که همسرتان غذایی درست کرده، خانه را مرتب کرده و دهها کار دیگر را در داخل و خارج از خانه انجام داده، اما تنها چیزی که دریافت میکند ایرادی است که از غذا گرفته میشود. نگذارید اینگونه باشد، از او تشکر کنید.
8. به او دلداری بدهید هرگز خواستههای همسرتان را تحقیر نکنید. به او تسلی بدهید، در مورد خواستهاش صحبت کنید و به مهربانی به او دلداری دهید. 9. شوخطبعی را فراموش نکنید در خانه، شوخطبع باشید و تفریح و بازی را فراموش نکنید. 10. سعی کنید که بهترین باشید همواره سخن پیامبر خدا (ص) را در یاد داشته باشید که فرمودند: «بهترین شما کسی است که با خانواده خود به بهترین شکل رفتار میکند و از میان شما، من در رفتار با خانوادهام بهترین هستم». شما هم سعی کنید که بهترین باشید. باشگاه خبرنگاران موضوع مطلب : ویژگیهای بهترین زن در گفتار رسول خدا (ص)
پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: بهترین زنان شما دارای این ویژگیهاست: فرزندآور، بسیار مهربان، پاکدامن، عزیز در میان فامیل، متواضع و فروتن با همسر، زینتگر برای همسر، خودنگهدار در برابر نامحرم، حرفشنوایی از شوهر، فرمانبردار از همسر و...
برای آشنایی با ویژگیهای بهترین زنان، به خدمت رسول خدا (ص) میرویم و با هم، گوش جان به کلام جان بخشش میسپاریم. جابر بن عبدالله میگوید: با جمعی در خدمت پیامبر اکرم (ص) بودیم و آن حضرت فرمود: بهترین زنان شما دارای این ویژگیهاست: فرزندآور، بسیار مهربان، پاکدامن، عزیز در میان فامیل، متواضع و فروتن با همسر، زینتگر برای همسر، خودنگهدار در برابر نامحرم، حرفشنوایی از شوهر، فرمانبردار از همسر، کاملاً در اختیار شوهر به هنگام تنهایی با شوهر. اکنون برای درک بیشتر این کلام نورانی رسول اکرم (ص)، نگاهی دیگر به این صفات میافکنیم و از زبان مبارک آن حضرت و خاندان پاکش، به تشریح آنها میپردازیم. 1 - فرزندآوردر فرهنگ روایات، دختر تا زمانی که در خانه پدر به سر میبرد (حسنه) است؛ این امانت الهی هرگاه پا به خانه شوهر گذاشت، به مقام همسری دست مییابد و البته پاسداری از این مقام، شرایط خاصی دارد که تحصیل آنها مایه کمال و فضیلت زن است. سومین دورهای که زن بعد از دوران دختری و همسری به آن منتقل میشود، دوران پر افتخار و مسوولیتساز مادری است. مقام مادر از آن کسی است که محیط مقدس خانه را، با به دنیا آوردن و پرورش دادن فرزندان، که پارههای تن و جان او هستند، صفا و رونق بخشد؛ و روشن است که هرچه تلاش زن در این دوره مادر بودن، افزون باشد، پاداش اخروی او نیز بیشتر و تقربش به پروردگار افزونتر است و این راز گفتار رسول خدا (ص) است که فرزندآوری از صفات خوب زن برمیشمرد؛ چرا که این ویژگی، زن را به مقام مادر شدن ارتقا میدهد و تا آنجایش رهنمون میسازد که خود آن حضرت در گفتار دیگری میفرماید: بهشت در زیر گامهای مادران است. آرامش حقیقی و معنوی زندگی با وجود فرزند صالح تقویت میگردد و هیچگاه خانه بدون فرزند (با امکان آوردن آن) روی آرامش نخواهد دید. برای توجه به ارزشمندی زنی که فرزندآور است به این دو روایت بنگرید: رسول خدا (ص) میفرماید: با دوشیزه فرزندآور ازدواج کنید، ولی با زیبا چهره نازا ازدواج نکنید، زیرا من به شما امت، روز قیامت افتخار میکنم. روایت دیگری میگوید: بدانید که زن سیاهچهرهای که فرزندآور باشد، برای من دوست داشتنیتر است از زیبای نازا. نرمخو بودن زن در محیط زندگانی مشترک در برابر شوهر، اگر از روی شناخت و اختیار و عمل به وظیفه شوهرداری باشد، خصلت پسندیده و کار ارزشمندی است. زنی که به آسانی در برابر خواستههای مشروع و معقول شوهر شکل میپذیرد و از خود مقاومتی نشان نمیدهد، صاحب فضیلت است و محیط مقدس خانه با این روحیه تسلیم و گذشت و حقپذیری، زمینه پرورش و رشد آرامش را بهتر فراهم مییابد.
2 - بسیار مهربانمحبت و دوستی و مهربانی، شاهکلید نفوذ در دلهاست. هیچ چیزی به قدر مهربانی کارآیی ندارد. درهای بسته و چهرههای گرفته با این ابزار، گشوده و باز میشوند. در فرهنگ دوستی و محبت، همه چیز با معنی و پیامدار است، گاه با یک اشاره و با یک کلمه و یا جمله میتوان صحنه را عوض کرد و به آسانی، در دل دیگران راه یافت. رسول اکرم (ص) میفرماید: بهترین زن، آن است که بسیار مهربان و صمیمی باشد. طبیعی است که منظور، به کار گرفتن این سرمایه در خدمت جذب شوهر است. محبت شوهر به همسر، خود از طبیعیترین انواع دوستیهاست و اگر با دوستی و مهربانی سرشار از طرف زن همراه باشد، هیچ کینه و بیمهریای برجا نمیماند. ثمره این اظهار دوستی و صمیمیت، لبریز شدن کانون دل و فضای خانه از آرامش و سکون است و در چنین دل و خانهای، اضطراب و بیقراری، راهی برای نفوذ ندارد. در روایت دیگری، پیامبر اکرم (ص) یکی از صفات بدترین زنان را کینه معرفی میفرماید. زنی که پیوسته چشم انتظار گرفتن عیب و نقطه ضعف است، تا به وسیله آن همسرش را سرکوب و توبیخ و سرزنش کند، دارای یک صفت منفی و مخرب است و طبیعی است که با چنین برخوردهایی، جز ناآرامی و اضطراب، بذر دیگری در زمین زندگانی مشترک کاشته نمیشود. شاید یکی از عوامل شکست و افسردگی و پیری زودرس مردان، همین بیمهریها و لجاجتهای آگاهانه و ناآگاهانه زنان در برخورد با همسرانشان باشد. از امام صادق (علیهالسلام) روایت است که میفرمایند: از دعاهای رسول خدا (ص) این بود که میگفت: خدایا، به تو پناه میبرم از زنی که مرا پیر کند، قبل از اینکه دوران پیری من فرا رسد. روشن است که پناه بردن انسان به خدا در جایی است که احساس خطر و ناامنی و گمراهی وجود دارد، شاید در وجود زنی که برای شوهرش پیری زودرس میآورد، ریشههای ناامنی، خطر و گمراهی نفوذ کرده باشد. طبیعی است که چنین زنی موفق به آرامسازی محیط خانه و آرامشبخشی به شوهر نخواهد بود. 3 - در اوج پاکدامنیعفت، حالتی است نفسانی که بازدارنده از غلبه شهوت است. عفیف، انسانی است که با تلاش پیگیر، به مقامی دست یافته که خود را در اختیار خواستههای نفسانی قرار نمیدهد. روح چنین شخصی، آن چنان در اوج است که به آسانی از آنچه ناپسند و نامشروع است، چشم میپوشد؛ اگر چه توان انجامش را دارا باشد. این مبارزه با نفس که جهاد اکبر است، چنان فضیلتی دارد که صاحب این مقام در مقایسه با مجاهد در جبهه جهاد اصغر، که مبارزه با دشمن خارجی است، از امتیاز برخوردار است. به این روایت بنگرید: حضرت امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: جهادگری که در راه خدا به شهادت رسیده، پاداشش، برتر از توانگری نیست که با داشتن قدرت، عفت ورزیده است؛ دور نیست که عفیف، فرشتهای از فرشتگان باشد. ارزشمندی صفت عفت (با توضیحی که داده شد) برای یک زن روشن است. هر زنی لازم است که این ویژگی را در زندگی مشترک به نمایش بگذارد و از این راه، فکر و ذهن و دل همسرش را از هر نوع پندار و توهم وسوسه پوچ احتمالی و بیاساس پاکسازی کند و زمینه پیدایش و رشد هر نوع احساس بدبینی را از میان ببرد. آرامش روانی، از آنِ مردی است که این ویژگی و خصلت را (که انسان را تا مرز فرشتگان اوج میدهد) در همسر خویش بیابد. گلخانه زندگی در فضای سالم و نشاطآور (عفت) شاهد شکوفایی غنچههای معنوی و عطرآگین اعتماد زن و مرد به یکدیگر خواهد بود. از آنجا که گام نهادن در مسیر خوبیها و معنویات، نیازمند تعاون و همکاری است، یادآوری این نکته ضروری است که اگر مردی، خواهان عفت همسرش میباشد، باید زمینه و اسباب آن را در حد توان خویش فراهم کند. در این میان، وظیفه مرد است که به گونهای آراستگی ظاهر داشته باشد و خود را ملزم به رعایت زیبایی و نظافت بداند که پیوسته برای همسرش جذاب و دلربا باشد. در این زمینه به این روایت جالب توجه کنید: حسن بن جهم میگوید: امام رضا (علیهالسلام) را دیدم که محاسن خود را خضاب (رنگ) کرده بود. پرسیدم: فدایت شوم، رنگ کردهاید!؟ امام پاسخ داد: آری، رسیدگی به خود (تغییر شکل و هیئت دادن) از عوامل افزایش عفت زنان است، و یکی از علل بیعفتی زنان این است که همسرانشان این امر را رها کردهاند. آنگاه امام (ع) فرمود: آیا دوست داری همسرت را به گونهای ببینی که وضعیتش همانند تو باشد، در حالتی که به سر و وضع خود نرسیدهای!؟ او جواب داد: خیر؛ و حضرت فرمود: همسر تو هم دوست ندارد که تو را بدان گونه ببیند. حضرت امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: جهادگری که در راه خدا به شهادت رسیده، پاداشش، برتر از توانگری نیست که با داشتن قدرت، عفت ورزیده است؛ دور نیست که عفیف، فرشتهای از فرشتگان باشد.
4 - عزیز در فامیلدر مفهوم عزت، یک نوع نفوذ ناپذیری نهفته است، زمین سختی که چیزی در آن موثر نیست، دارای صفت عزت است. این حالت، همانند تمامی صفات خوب دیگر، اگر از منبع اصلی سرچشمه بگیرد پایدار و ماندنی است وگرنه زودگذر و از بین رفتنی خواهد بود. در فرهنگ قرآن، عزت حقیقی از آن خداوند و پیامبر او و مومنان است. خداوند کانون همه خوبیهاست و همه این خوبیها از او به پیامبرش و مومنان سرایت میکند. ایمان، شرط اصلی عزت است و در سایه بندگی خداست که سربلندی انسان تأمین میشود. شاید عزیز بودن زن که در کلام رسول خدا (ص) از ویژگیهای زن خوب و شایسته معرفی شده است، به این معنی برگردد که ایمان حقیقی یک زن، از او در میان فامیل، چهرهای ساخته باشد که مورد نظر و احترام و تکریم همه و دارای عزت و سرافرازی باشد. طبیعی است مردی که این موفقیت مطلوب را برای همسرش در میان فامیل شاهد است و زنی که از این چنین جایگاه رفیعی برخوردار است، هر دو در محیط مقدس خانه، آرامش و امنیت را به وضوح احساس میکنند. نقطه مقابل این زن، زنی است که بر اثر سوءرفتار و گفتار و عملکردهای ناشایست و موضعگیری و اقدامهای ناپسند و نابخردانه، خود را در میان فامیل و آشنایان، خوار و ذلیل کرده است. چنین زنی در روایت دیگری از رسول اکرم (ص)، دارای خصلتی از خصال بدترین زنان است. زنی که در میان فامیل اعتباری ندارد و با چشم حقارت و خواری به او مینگرند، برای خود نیز شخصیت قابل اعتمادی را باور ندارد و هیچگاه موفق نخواهد شد که بدون سرمایه لازم که همان عزت و متانت و موقعیت خانوادگی است، محیط خانه را محلی مناسب برای آرامش جسم و روح همسرش قرار دهد. 5 - فروتن با همسرارزش هر صفت و عمل نیکویی در این است که آدمی آن را از روی آزادی و اختیار انجام دهد. کسی که مجبور است خوب باشد و کار نیک انجام دهد، شاید برای دیگران مفید باشد، اما امتیازی برای خود او محسوب نمیشود. نرمخویی و تواضع و فروتنی انسان نیز وقتی پسندیده و ارزشمند است که با انتخاب و آزادی همراه باشد. قرآن کریم، مومنان را از این جهت که در برابر یکدیگر خاضع و فروتن و نرم هستند، میستاید و روشن است که مومن حقیقی با تلاش و مجاهدت به این خصلت پسندیده دست مییابد. نرمخو بودن زن در محیط زندگانی مشترک در برابر شوهر، اگر از روی شناخت و اختیار و عمل به وظیفه شوهرداری باشد، خصلت پسندیده و کار ارزشمندی است. زنی که به آسانی در برابر خواستههای مشروع و معقول شوهر شکل میپذیرد و از خود مقاومتی نشان نمیدهد، صاحب فضیلت است و محیط مقدس خانه با این روحیه تسلیم و گذشت و حقپذیری، زمینه پرورش و رشد آرامش را بهتر فراهم مییابد. نقطه مقابل زنی که در برابر همسر، مطیع است، زنی است که در برابر همسرش، هیچ نرمش و انعطافی ندارد و پیوسته به دنبال مقاومت و پافشاری و جبههگیری در برابر خواستههای شوهر است. چنین زنی از دیدگاه رسول اکرم (ص) از بدترین زنان است. زنی که مرد هیچگاه نتواند راهی برای نفوذ در دل او بیابد، هرگز نباید چشم امید به زندگانی همراه با مسالمت و صفا داشته باشد. 6 - زینتگر برای شوهرخودآرایی و تزیین، در نهاد زن قرار گرفته است، اما زن به عنوان جنس مخالف مرد، حتی اگر خود را نیاراید، باز هم جذاب و دارای کشش است. این سرمایه خداداد باید در مسیر تثبیت زندگانی مشترک به کار رود. اگر زندگی مشترک، فقط سپری نمودن چند ساعت و چند روز بود، شاید سهلانگاری و بیاعتنایی، مشکلآفرین نبود؛ اما زندگانی درازمدت زن و شوهر باید پیوسته همراه با جاذبه عشق باشد تا هیچگاه گرد و غبار بیمیلی و بیاعتنایی و دلسردی و ناامیدی بر صفحه درخشان آن ننشیند. استفاده از زینت و آرایش، جذابیت زن را تقویت میکند و بر همین اساس است که رسول خدا (ص) یکی از صفات زن خوب را خودآرایی برای شوهر بیان میکند. زیرا مردی که به همسرش عشق و مهر میورزد، بیگانه را به حریم دل خود راه نمیدهد. در این حال، بر سراسر زندگی آن دو، ابر آرامش و اطمینان سایه میگسترد و اینجاست که آرامبخش بودن گل وجود زن، مفهوم و عینیت پیدا میکند. اهمیت آراستگی زن برای شوهر تا آنجاست که در فرهنگ اسلام، زن با هیچ بهانهای نمیتواند درباره انجام این وظیفه در قبال همسرش بیاعتنا یا بیتوجه باشد. البته شرایط مختلف زندگی مقتضی گونههای مختلف عمل به این وظیفه و خواهان برخورد شایسته و بایسته زن در آن شرایط میباشد. امام باقر (علیهالسلام) میفرماید: سزاوار و شایسته نیست که زن (درباره رسیدگی به سر و وضع خود و آراستن خویش بیعنایت باشد) و در زمینه آرایش و آراستن، خود را بازنشسته کند، اگر چه به اندازه آویختن گردنبندی در گردن باشد و شایسته نیست که زن دستش را با خضاب (رنگ با حنا) زینت نکند، اگر چه با کشیدن دست روی حنا باشد و اگر چه این زن مسن باشد (سنی از او گذشته باشد). 7 - خودنگهدار در برابر نامحرمبیشتر این چنین است که تا آدمی حریم خود را نشکند، دیگری جرئت تجاوز به حریم او را نمییابد. در مرزهای جغرافیایی نیز عبور دشمن از آن قسمت که تحت حفاظت و دیدبانی نیست، آسانتر صورت میگیرد. اگر انسان درباره هر برخوردی، هیچگونه عکسالعمل و حساسیتی نشان ندهد، دیگران برای حفظ متانت و وقار و موقعیت او، کمترین اعتباری را نخواهند پذیرفت. زن، گل است؛ آن هم فقط برای استفاده صاحب شرعی و قانونیاش. ارزش این گل به آن است که اختصاصی است و تنها برای یک نفر به نام شوهر. غیر از شوهر، هر که باشد، ارتباط زن با او نباید به گونهای باشد که زن با شوهر دارد، رعایت این امر مهم را پیامبر اکرم (ص) از صفات خوب زن میداند، زن باید در برابر نامحرم، دژ و سنگر نفوذناپذیر باشد. بهراستی اگر تمامی زنان با تمامی نامحرمان و بیگانگان اینگونه باشند، آیا دیگر جایی برای بدگمانی و بیاعتمادی، که زمینهساز ناآرامی و اضطراب است، یافت میشود!؟ در برابر این زن، زنی است که هر نوع ارتباط صمیمی و آمیخته به دوستی و لذتبخشی را با غیر همسر داشته باشد، ولی نوبت به همسر که میرسد، جز خودنگهداری و سنگین برخورد کردن و میدان ندادن و بهانهها و عذرهای رنگارنگ آوردن، کار و برخورد دیگری نداشته باشد. رسول خدا (ص) این امر را یکی از صفات بدترین زنان معرفی میفرماید. این حالت زن و این طرز برخورد، باید برای غیر شوهر باشد. در زمینه یاد شده، ارتباط زن با غیر شوهر (نامحرمان و بیگانگان) باید همانند ارتباط یک قطب آهنربا با قطب موافق باشد که به طور طبیعی و خودکار، عکسالعملی جز دفع و دورسازی ندارد، ولی نسبت به شوهر، همانند قطبهای مخالف آهنربا باشد که به طور طبیعی، واکنشی جز جذب و کشش و اتصال ندارد. 8 - حرفشنوایی از شوهراز صفات بسیار خوب پیامبر خدا (ص) که حتی دستاویز مخالفان و دشمنان اسلام نیز شده بود، حرفشنوایی بسیار آن حضرت بود، به نحوی که میگفتند پیامبر اکرم (ص) فقط گوش است. این خصلت بسیار پسندیدهای است که آدمی قبل از هر نوع اظهار نظر و موضعگیری، گفتار دیگری را بشنود و نشنیده به قضاوت ننشیند. گوش، برای شنیدن است و عقل برای انتخاب بهترین و پیروی از آن؛ و خداوند در قرآن به بندگانی که چنین هستند، بشارت داده است. زن و مرد قبل از اینکه در کانون خانه رابطه همسری داشته باشند، دو انسان دارای ادراک و فهم هستند و باید حرف حق را از یکدیگر بپذیرند تا حق حاکم باشد، نه تمایلات و سلیقههای شخصی. زن خوب آن است که حرف شوهر را میشنود (اگر چه نوبت به او، اجرا و عمل نرسد) و این خود امتیاز است. زنی که اصلاً ظرفیت و آمادگی شنیدن حرف همسر را ندارد، از این امتیاز محروم است و از دیدگاه رسول خدا (ص)، یک درجه از خوبی را دارا نیست. آیا میان مردی که برای حرفش در خانه گوش شنوایی سراغ ندارد، با مردی که همسرش را پیوسته شنوای سخنانش میبیند، از نظر وحی تفاوت وجود ندارد؟ آیا این شنوایی حرف همسر، تأثیری در آرامش لازم برای مرد و زندگی مشترک ندارد!؟ 9- فرمانبردار از همسردر فرهنگ قرآن کریم، مرد نسبت به زن، قوام است؛ اگر چه زندگانی زن و مرد مشترک است، اما قیام این بنای مقدس و تکیهگاه اصلی از نظر تدبیر و سرپرستی و اداره امور و اعمال مدیریت، از آنِ مرد است. بر این اساس، فرمان و امر به دست اوست. طبیعی است مردی که فرمان به بدی و حرام و نامعقول و ناپسند میدهد، فرمانبرداری از او در این حوزه و قلمرو نیست و فرمانش مطاع نخواهد بود. زنی که در برابر فرمان شوهر، یعنی دستورهای مشروع و معقول او، فرمانبردار است، از نظر روحی آرامتر است، تا زنی که پیوسته مصمم است که حرف آخر را او بزند، اگر چه ناحق باشد و هیچ حرفی را از همسرش نپذیرد و به کار نبندد، اگر چه حق باشد. پیامبر اکرم (ص)، اطاعت زن از فرمان همسر را نشانه خوبی زن میداند، چرا که این فرمانبرداری، پایههای زندگی مشترک را که باید دائماً بر شالودههای دوستی و صمیمت و آرامش استوار باشد، تثبیت میکند. آیا زنی که در برابر خواسته شوهر با گفتن یک کلمه (چشم)، آرامش را که رسالت و مأموریت اصلی اوست، در محیط خانه به ارمغان میآورد، لایق دریافت مدال افتخار بهترین زن، آن هم از زبان مبارک رسول گرامی اسلام نیست؟ نقطه مقابل چنین زنی، آن است که جز لجاجت و تمرد و سرپیچی در برابر شوهر، برخورد و موضع دیگری ندارد. این از صفات بدترین زنان است که رسول اکرم (ص) در روایت دیگر بیان میفرماید. روشن است که لجاجت در جایی است که مسئله حقپذیری و حقجویی در کار نیست، بلکه پافشاری و مقاومت بر سر موضوع و مطلبی است که زن جز این که بخواهد شجاعت و به اصطلاح هنرمندی و مرد بودن خودش را نشان بدهد، انگیزه دیگری ندارد. چنین زنی باید مطمئن باشد که تا این خصلت ناپسند که از ویژگیهای بدترین زنان است، در اوست، هیچگاه موفق به انجام رسالت خدایی خویش، که آرامشبخشی به زندگی و شوهر است، نخواهد شد. منبع: askquran.ir موضوع مطلب : برای خشم، سرعتگیر بزنید!
عصبانیت از جمله احساساتی است که از نظر اکثر افراد «قابل قبول» است؛ اما این به آن معنا نیست که زمانی که فرد دیگری در مقابل آنها از خود عصبانیت نشان میدهد، آنها برخورد مناسبی را در برابر او از خود نشان دهند.
اغلب افراد در کنترل خشم و احساسات منفی خود با مشکل مواجه هستند. از آنجایی که عصبانیت یک احساس منفی قوی بوده و باعث ایجاد ناراحتی در افراد میشود، معمولاً اینطور گفته میشود که ایجاد آن هم درست نیست. نتیجه این حالت این است که هیچکس یاد نمیگیرد که چگونه به درستی میتواند خشم خود را کنترل و مدیریت کند. گاهی اوقات زمانی که افراد عصبانی میشوند حتی نمیتوانند متوجه شوند که عصبانی هستند. برخی دیگر هم آنقدر عصبانیت خود را پنهان میکنند، تا سرانجام یک مرتبه از طریق لغات و کارهای اهانتآمیز آن را بروز میدهند. تحقیقات، گویای این مطلب هستند که توانایی تشخیص و نامگذاری صحیح احساسات و صحبت کردن رک و پوستکنده در مورد آنها تا زمانی که آن احساس به طور کامل درک شود، سبب میشود که احساسات منفی به خودی خود از هم پاشیده شوند و پیرو آن مطلب، برانگیختگی روانی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند. گاهی اوقات در میان گذاشتن این مطلب که چرا ناراحت هستیم، در ما آرامش ایجاد میکند، به ویژه اگر دلیل ناراحتی خود را به فرد مقابل بگوییم. روانشناسان بر این باورند که احساس آرامشی که در یک چنین شرایطی به ما دست میدهد، به دلیل تخلیه شدن نیست بلکه به این خاطر است که احساسات خود را شناسایی کردیم، آنها را مخاطب قرار داده و برای یافتن راهحل روی آنها کار کردهایم. این امر نکات مثبتی را که عصبانیت میتواند در بر داشته باشد، به وضوح برای ما روشن میکند. همین مسئله، خود میتواند به عنوان نوعی مشوق قوی برای تغییر نگرشهای منفی ما به حساب آید. این امر ما را تشویق میکند که در مورد چیزهایی که ما را اذیت میکنند راحتتر بتوانیم صحبت کنیم. اما موفقیت اصلی زمانی حاصل خواهد شد که بدانیم چگونه میتوان این کار را به شیوه صحیح انجام داد، چرا که خشونت ممکن است سبب شود که ما عکسالعمل بیش از اندازه تندی از خود نشان دهیم. بنابراین اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهید، این است که گنجایش فردی خود را افزایش دهید تا هر مسئله کوچک و جزیی نتواند شما را ناراحت کند و سپس به سمت یافتن راهی سازنده قدم بردارید. اولین و مهمترین کاری که باید برای پیشگیری از عصبانیت انجام دهید، این است که گنجایش فردی خود را افزایش دهید تا هر مسئله کوچک و جزیی نتواند شما را ناراحت کند.
نفس عمیق بکشیدزمانی که عصبانی میشوید، بدن شما منقبض میشود. نفس عمیق به شما کمک میکند تا استرس از شما دور شده و فشار کمتری روی بدن وارد شده و احساس بهتری پیدا کنید. فضا را تغییر دهیدیکی از بهترین شیوههایی که به واسطه آن میتوانید خشم خود را از میان بردارید، این است که برای مدت پنج دقیقه در هوای آزاد راه بروید. در ترافیک گیر کردهاید؟ پس در ذهن خود این کار را انجام دهید، صدای ضبط را زیاد کرده و آهنگ را با صدای بلند بخوانید. دلیل عصبانیت خود را پیدا کنیددر مورد افراد، موقعیتها و حوادثی که سبب ایجاد ناراحتی در شما میشوند، فکر و آنها را ردیابی کنید. عصبانیت معمولاً سبب ایجاد ترسهای عمقی در وجود افراد میشود. در زمانی که احساس میکنید به اوج عصبانیت نزدیک شدهاید، از خودتان بپرسید چه ترسی در وجودتان نهفته است که سبب میشود احساساتتان تحریک شود. احساسات خود را ابراز کنیدابتدا فکر کنید و از لغات و حرکاتی استفاده کنید که روی آنها فکر کردهاید. با حالت غیر تدافعی طرف مقابل را مطلع کنید که عصبانی هستید، شرایط خود را به طور کامل به او توضیح دهید و نهایتاً خیلی رک و راست به او بگویید که چه چیز شما را عصبانی میکند. محتاط باشیدشرایطی وجود دارند که بروز عصبانیت در آنها، ممکن است سبب ایجاد خطر شود. یکی از این موارد داشتن شریکی حسود و بد زبان است. به جای اینکه حرفهای خود را با او در میان بگذارید با یکی از دوستانتان در مورد اوضاع عصبانیت خود صحبت کنید. ممکن است دوست شما راهحلهای نابی را به شما پیشنهاد کند که تاکنون به ذهنتان هم نرسیده باشد. جملههای مثبت به کار ببریدمیتوانید چند جمله مثبت را حفظ کنید تا هر زمانی که عصبانی شدید، آنها را به خودتان بگویید تا عصبانیت شما فروکش کند. این کار به شما یادآوری میکند که خودتان حق انتخاب دارید و میتوانید واکنشهایتان را آگاهانه انتخاب کنید. منبع: سلامت نیوز موضوع مطلب : پایین آوردن نقطه جوش نوجوانان
بعضی نوجوانان و جوانان معتقدند که حتی بعضی صبحها بیدلیل، عصبانی از خواب بیدار میشوند. این حالات عصبی تا حدی به دلیل تغییراتی است که در این سن در بدن آنها اتفاق میافتد.
مثلاً ممکن است مادرتان به شما گفته باشد تا اتاق تان را مرتب نکردهاید، حق ندارید از منزل خارج شوید! چه اتفاقی میافتد که ناگهان همین ناراحتی جزیی، به یک خشم شدید تبدیل میشود و به جای آنکه سریع مجلات و ظرف و ظروف را از اتاق تان جمع کنید، آنها را پرت کرده و میشکنید؟ چرا نمیتوانید بر این چالش به طور منطقی غلبه کنید؟ عصبانیت بی دلیل!بعضی نوجوانان و جوانان معتقدند که حتی بعضی صبحها بیدلیل عصبانی از خواب بیدار میشوند. این حالات عصبی تا حدی به دلیل تغییراتی است که در این سن در بدن آنها اتفاق میافتد و مسبب همه آنها هورمونها هستند که باعث نوسان خلق و به هم ریختگی احساسات آنها میشوند. عامل دیگر، وجود استرس است یعنی افرادی که تحت فشار زیاد هستند، زودتر از بقیه عصبانی میشوند. عامل بعدی، شخصیت نوجوان است. بعضیها به گونهای هستند که احساس میکنند عواطف و هیجانات در آنها شدیدتر است. آنها تهاجمیتر رفتار میکنند و به راحتی کنترل خود را از دست میدهند. بخشی دیگر هم به الگوی نقشپذیری بستگی دارد. اگر نوجوان از کودکی ببیند افراد در خانواده به سرعت کنترل خود را از دست میدهند و دیوانهوار عصبانی میشوند، او هم همینطور رفتار میکند. ابزار رام کردن این نیروی سرکشنیروی عصبانیت در بیشتر مواقع آن قدر شدید است که مدیریت و کنترل آن سخت میشود. برای مهار و مدیریت آن به «آگاهی از خود» و «کنترل روی خود» نیاز دارید و یاد گرفتن این دو مهارت زمان میبرد. آگاهی از خودآگاهی از خود، توانایی شناخت احساسات و تفکرات و چراهای مربوط به آن است. کودکان درباره احساسات شان شناخت ندارند و آن را با اعمال و رفتارشان بیرون میریزند. بنابراین وقتی عصبانی و ناراحت میشوند، بلوا به پا میکنند! اما نوجوانی توانایی ذهنی کافی برای آگاهی از احساسات خود را دارد که وقتی عصبانی شد، چند لحظه فکر کند که احساسات و افکار او چگونه است؟ کنترل روی خودکنترل روی خود، همان فکر کردن قبل از عمل کردن است. ثانیهها و یا دقایق میان احساس عصبانیت شدید و نشان دادن رفتار بعد از آن، بسیار با ارزش و گرانبهاست و فردی که روی خود کنترل دارد، از این فرصت برای بروز رفتاری منطقی و صحیح استفاده میکند. آماده باشید چون قرار است تغییر کنیماگر تصمیم گرفتهاید عصبانیت تان را کنترل کرده و تحت کنترل آن نباشید، به این معناست که باید به روشهای واکنشی و رفتاری خود در حین عصبانیت و ناراحتی نگاهی عمیق بیندازید. آیا از آن دسته جوانهایی هستید که در این مواقع داد و فریاد راه انداخته، ناسزا میگویند و بیاحترامی میکنند؟ آیا اشیا را پرت کرده، لگد میزنید و یا میشکنید؟ دیگران را میزنید یا به خودتان آسیب میرسانید؟ اگر شما نوجوان و جوان عزیز هم میخواهید در روش کنترل عصبانیت خودتان تغییراتی بدهید، باید به نتیجه رفتارهای غلط خود فکر کنید، چه چیزی به دست میآورید. آیا احترام تان بیشتر میشود؟ آیا از خودتان راضی هستید؟ کمتر احساس آزردگی و خستگی میکنید؟ راهکار آرام و منطقی نسبت به زندگی به دست میآورید؟ اگر تغییر رویه بدهید، چه اتفاقی میافتد؟ یادتان باشد که ایجاد هر تغییری به زمان، تمرین و صبر و حوصله احتیاج دارد و یک شبه اتفاق نمیافتد. روش 5 مرحلهای کنترل عصبانیت مثلاً مادرتان به شما گفته است تا اتاق تان را مرتب نکردهاید، حق ندارید از منزل خارج شوید و شما از این مسئله عصبانی هستید. اقداماتی که باید انجام دهید، چنین است: از احساسات تان باخبر شویددر اولین مرحله، علت و چرای عصبانی شدن خود را بشناسید. مواردی که شما را عصبانی میکند به زبان بیاورید، در نتیجه با شنیدن احساسات خود به جای واکنش، عملکرد نشان میدهید چون درباره آنها فکر کردهاید. واکنش به طور معمول آنی و بدون تفکر است. مثلا با خودتان بگویید: «من از دست مادرم عصبانی هستم چون تا اتاقم را مرتب نکنم، نمیگذارد بیرون بروم. این انصاف نیست.» هرگز نگویید مادرم بیانصاف است. در این صورت شما موضوع را مورد قضاوت قرار دادهاید. صبر کنید و بیندیشیدبعد از اینکه موضوع عصبانیت خود را شناختید، چند دقیقه بدون رفتار و حرف خاصی صبر کنید و به خودتان فرصت دهید تا بتوانید عصبانیتتان را کنترل کنید. هیچ واکنشی نشان ندهید. مثلاً از خودتان بپرسید چه کاری میتوانم انجام دهم؟ فریاد بزنم و وسایل را پرتاب کنم؛ و یا اتاقم را مرتب کرده و بعد از مادرم بپرسم اجازه میدهد به مهمانی بروم؟ انتخاب کنیدمثلاً اگر گزینه اول انتخاب شده است، ماجرا بدتر شده و حتی کار به تنبیهات شدیدتر میکشد. اگر گزینه دو را میپسندید، درست است که ممکن است دیرتر به مهمانی برسید، اما مادرتان هم راضی شده، دعوا نمیشود و لازم نیست شرمنده شوید، ضمن اینکه به اشتباه تان هم پی برده و دفعه بعد بدون تهدید، اتاق تان را مرتب میکنید. تصمیم بگیریدوقتی به خودتان فرصت داده باشید، حتماً گزینه دوم انتخاب میشود چون بهترین و منطقیترین گزینه است. پیشرفت کار را بررسی کنیدبعد از اینکه رفتار انتخابی را انجام دادید، مدتی به آن فکر کنید که چطور گذشت. آیا رفتارتان معقول بوده است؟ اگر نه، چرا؟ آیا از آن راضی هستید؟ این مرحله بسیار مهم است چون خودتان عواقب کار را در نظر میگیرید خودتان را بهتر میشناسید و یاد میگیرید کدام راهکار حل مسئله، در شرایط مختلف بهتر عمل میکند. نصایح هفتگانه ورزش کنیدپیادهروی، دویدن، بازی و یا ورزشی خاص، در کنترل رفتار و ذهن بسیار موثر است، چون خلق را بهتر کرده و احساسات منفی را کاهش میدهد. به موسیقی گوش کنیدموسیقی به سرعت خـُلق افراد را تغییر میدهد. افکار و احساسات تان را یادداشت کنیدچه آنها را دور بریزید و چه نگهدارید، مهم نیست بلکه نوشتن باعث بهبود احساسات میشود، چون با تخلیه موارد منفی، این افکار در ذهن تان به یک ساختار دایمی تبدیل نمیشوند. نقاشی کنیدحتی خط خطی کردن و نقاشیهای خیلی عادی هم به تخلیه احساسات منفی کمک میکند. از روشهای آرامسازی و تنفس عمیق استفاده کنیداین روشها به خصوص اگر منظم انجام شود، بسیار مهم است و نمیگذارد زیاد عصبانی شوید. با یک فرد معتمد درباره احساساتتان صحبت کنیدگاهی ترس و غم و اندوه، زیر بنای عصبانیت است و صحبت درباره آنها به شما آرامش میدهد، به خصوص اگر راهکار صحیحی را هم یاد بگیرید. حواستان را پرت کنیداگر از موضوعی ناراحت هستید و نمیتوانید از آن بگذرید، کاری انجام دهید که حواس تان را مدتی به موضوع دیگری منحرف کند مانند تماشای تلویزیون، مطالعه، حل جدول و یا رفتن به سینما. این راهکارها باعث آرامش شما شده و نمیگذارد انفجار عصبانیت رخ بدهد. در ضمن خلق شما را بهتر میکند، در نتیجه در کل کمتر عصبانی شده و کنترل بیشتری بر خود دارید. عصبانیت طولانی مدتاگر عصبانیت شما طولانی مدت است، تحریکپذیر، کجخلق و عصبی هستید، به خودتان یا دیگران آسیب میرسانید و دایم با همه جر و بحث دارید حتماً از یک مشاور کمک بگیرید چون به تنهایی از پس حل این مشکلات و عواقب بعدی آن برنمیآیید. آنها به شما مهارت کنترل عصبانیت را یاد میدهند و زمینههای بروز مشکلات عصبی مثل افسردگی را برطرف میکنند. منبع: iranianuk موضوع مطلب : پیوندها
لوگو آمار وبلاگ
|