الماسها می درخشند...! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() زندگی ایدهآل مردان چگونه است؟
آیا میدانید با جدل کردن، فریاد زدن و سوالهای زیاد، خصوصاً در مقابل بچهها، قدرت مرد را کاهش میدهید؟
1. استقلال و قدرت مرد را با سوال کردن زیاد از بین نبرید. 2. آیا میدانید با بعضی از سوالها مانند تا به حال کجا بودی، مرد احساس بی استقلالی میکند؟ 3. به فکر کنترل و تغییر شوهرتان نباشد؛ چرا که اوضاع بدتر میشود. 4. اگر قدرت مرد در خانه تخریب شود، زن نمیتواند جایگاه آن را در خانه پر کند. 5. آیا میدانید با جدل کردن، فریاد زدن و سوالهای زیاد، خصوصاً در مقابل بچهها، قدرت مرد را کاهش میدهید؟ 6. خانمها، سعی نکنید حرف آخر را در زندگی شما بزنید. 7. مردان بیشتر دوست دارند در کارهایشان به آنها آفرین گفته شود. 8. اگر شوهرتان یکی از وسایل خراب خانه را درست کرد، او را تشویق کنید. 9. مردان دوست دارند بخشی از تعریف و تحسین را از همسرشان بشنوند. 10. متوجه باشید که شوهرتان گاهی نیاز دارد با دوستانش تفریح کند. 11. مردان دوست دارند زنان در کارها و خرج زندگی به آنها اعتماد کنند. 12. اگر میخواهید شوهرتان در زندگی رشد کند؛ باید به او اعتماد کنید. 13. آیا وقتی شوهرتان میخواهد بیرون برود، به او از این جملات میگویید؟: "من منتظرت هستم، انشاءالله موفق باشی؛ به سلامت، مواظب خودت باش" 14. هر روز صبح وسایلی که شوهرتان برای بیرون از خانه نیاز دارد، مثل کلاه، کیف، و ... و صبحانه را برای او آماده کنید. 15. صحیح نیست مردانتان صبحانه را تنهایی بخورند و شما خواب باشید. 16. میدانید وقتی مرد هنگام بازگشت به منزل میبیند که همسرش با یک لیوان شربت به استقبال او میآید؛ چقدر آرام میشود؟ 17. همیشه خانهی دل پذیری را برای حضور شوهر آماده کنید. اگر اهل قناعت نباشید و شوهرتان مجبور به اضافه کاری باشد، تاوان سنگینی مثل به هم خوردن آرامش زندگی خواهید پرداخت.
18. چند دقیقه قبل از ورود همسرتان کارهای خانه را کنار بگذارید و لباسهایتان را مرتب کنید. 19. اگر شوهرتان ظهر کمی دیرتر میآید، بهتر است منتظر بمانید و نهارتان را با او میل کنید. 20. متوجه باشید وقتی که همسرتان از سر کار میآید؛ نیاز به محیطی آرام دارد. 21. هنگام ورود به خانه، اجناسی که خریده است را به دقت نگاه کنید و از او تشکر کنید. 22. گاهی مردان، اجناس غیر مترقبهای خریداری میکنند و انتظار ابراز احساسات همسرشان را دارند. 23. شور و شوق زندگی را در همسرتان زیاد کنید. 24. اگر اهل قناعت نباشید و شوهرتان مجبور به اضافه کاری باشد، تاوان سنگینی مثل به هم خوردن آرامش زندگی خواهید پرداخت. 25. مردی که زیاد کار میکند؛ وقتی در خانه هم حضور داشته باشد؛ فکرش مشغول کار است. 26. مردی که در حال اضافه کاری بیرون خانه باشد؛ کمتر میتواند به شما و فرزندانتان محبت کند. 27. در آمد شوهرتان را در نظر بگیرید و با توجه به آن خرج کنید. 28. در مشکلات کاری مرد، حداقل با زبان و کلام، او را همراهی کنید. 29. نباید که زن، خودش را نسبت به شغل مرد بی اطلاع نشان دهد. ![]() 30. وقتی زن در بعضی مشکلات کاری با مرد همفکری میکند، مشکلات بر مرد آسانتر میشود. 31. لطافت زنانگی را با بحث؛ جدل، فریاد و عصبانیت از بین نبرید. 33. به خاطر لطافت روحی و جسمی که زنان دارند؛ بیشتر باید عشق را به رخ مرد بکشند. 34. جهاد زن، صبر در ناملایمات مرد و خوب شوهرداری کردن است. 35. زن عاقل با حرف و عملش به مرد میفهماند که جز او کسی را ندارد. 36. همواره سعی کنید با زنان موفق ارتباط برقرار کنید. 37. مواظب باشید کاری نکنید که شوهرتان از خانه گریزان شود. 38. مداخلهی زیاد و بی جا در کارهای بیرونی شوهر نداشته باشید. 39. گاهی در اختلافات میان افراد خانواده، مثل اختلاف بین شوهر و برادرتان، لازم نیست مستقیم از برادرتان دفاع کنید. 40. حتی برای خرید یک نان هم از شوهرتان تشکر کنید. 41. رویاهای همسرتان را گوش و درک کنید؛ رویاها طرح اولیه واقعیت هستند. 42. به مادر شوهرتان به چند دلیل احترام بگذارید: 1.سن؛ 2.مقام مادر؛ 3.شوهرتان؛ 4. روح خودتان. 43. پیامبر (ص) فرمودهاند: زنی که در خانه چیزی را جا به جا کند (کار خانه را انجام میدهد) خداوند به او نظر میکند و کسی که خداوند به او نظر کند؛ عذاب نمیشود. 44. طوری برخورد نکنید که همسرتان نگران شود که میخواهید با محبت زیاد؛ محبت مادری را از او بگیرید. 45. از شوهرتان به هر دلیل نخواهید ارتباطش را با والدین یا خواهر و برادرش کم کند، چرا که او را بیشتر حساس میکنید.
باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از تبلاگ: زن بودنموضوع مطلب : ویژگی یک همسر خوب در سیره پیامبر (ص)ازدواج، امر مقدسی است که در آموزههای اسلامی، بر آن تأکید زیادی شده، همچنین تلاش برای تبدیل شدن به یک همسر خوب برای داشتن ازدواجی موفق، یک وظیفه دینی و انسانی است.![]() برای تبدیل شدن به یک همسر خوب، مروری بر 10 ویژگی اقتباس شده از سیره حضرت محمد (ص) به عنوان الگویی کامل برای بشریت و به تعبیر قرآن کریم و صاحب خلق عظیم، لازم است. 1. برای همسرتان، لباس خوب و مرتب بپوشید مردان هم باید برای همسرشان لباس خوب بپوشند، مرتب باشند و از عطر استفاده کنند و این تنها وظیفه زنان نیست. حضرت محمد (ص) همواره پس از بازگشت به منزل، مسواک میزدند و همواره خوشبو بودند. 2. همسرتان را با اسامی جذاب خطاب کنید مردان بهتر است با استفاده از اسامی زیبا و جذاب، همسر خود را صدا کنند که این کار سبب افزایش محبت میان آنها میشود. این یکی از کارهایی است که در سیره پیامبر (ص) به آن اشاره شده است. 3. شناخت نقاط مثبت و تمرکز بر آنها بانوان، هر روز به ویژه در خانه کارهای زیادی انجام میدهند. از آن دسته از همسرانی نباشید که کارهای خوب همسرشان برای آنها امری عادی و معمولی است و به محض پیش آمدن یک مشکل، تازه به یاد او میافتند. درباره همه کارهای خوب همسرتان فکر کنید و به آنها توجه داشته باشید. 4. در برابر اشتباهات، سکوت کنید اگر از همسرتان اشتباهی دیدید، سعی کنید سکوت کنید و نظری ابراز نکنید. این سکوت، اشتباهات را راحتتر برطرف میکند. این شیوهای است که حضرت رسول (ص) در برخورد با هر اشتباهی که از سوی همسرشان صورت میگرفت، به کار میبردند. سخن پیامبر خدا (ص) را در یاد داشته باشید که فرمودند: «بهترین شما کسی است که با خانواده خود به بهترین شکل رفتار میکند و از میان شما، من در رفتار با خانوادهام بهترین هستم»
5. به همسرتان لبخند محبتآمیز بزنید هرگاه که چشمتان به همسرتان میافتد، به او لبخند بزنید و گاهگاهی او را در آغوش بگیرید. اینها مواردی هستند که در سیره نبوی بر آنها تأکید شده است. 6. از او تشکر کنید از همسرتان به خاطر همه کارهایی که برای شما انجام میدهد، تشکر کنید و باز هم تشکر کنید. تصور کنید که همسرتان غذایی درست کرده، خانه را مرتب کرده و دهها کار دیگر را در داخل و خارج از خانه انجام داده، اما تنها چیزی که دریافت میکند ایرادی است که از غذا گرفته میشود. نگذارید اینگونه باشد، از او تشکر کنید. 7. همسرتان را خوشحال کنید از همسرتان بخواهید که 10 مورد از کارهای شما را که موجب خوشحالی او شده است، بنویسد. با خلاقیت، آن کارها را برایش تکرار کنید. برای شناخت اینکه چه چیزهایی همسرتان را خوشحال میکند، حدس نزنید، بلکه از او س?ال کنید تا بتوانید او را دوباره و دوباره، خوشحال کنید. از همسرتان به خاطر همه کارهایی که برای شما انجام میدهد، تشکر کنید و باز هم تشکر کنید. تصور کنید که همسرتان غذایی درست کرده، خانه را مرتب کرده و دهها کار دیگر را در داخل و خارج از خانه انجام داده، اما تنها چیزی که دریافت میکند ایرادی است که از غذا گرفته میشود. نگذارید اینگونه باشد، از او تشکر کنید.
8. به او دلداری بدهید هرگز خواستههای همسرتان را تحقیر نکنید. به او تسلی بدهید، در مورد خواستهاش صحبت کنید و به مهربانی به او دلداری دهید. 9. شوخطبعی را فراموش نکنید در خانه، شوخطبع باشید و تفریح و بازی را فراموش نکنید. 10. سعی کنید که بهترین باشید همواره سخن پیامبر خدا (ص) را در یاد داشته باشید که فرمودند: «بهترین شما کسی است که با خانواده خود به بهترین شکل رفتار میکند و از میان شما، من در رفتار با خانوادهام بهترین هستم». شما هم سعی کنید که بهترین باشید. باشگاه خبرنگاران موضوع مطلب : ویژگیهای بهترین زن در گفتار رسول خدا (ص)
پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: بهترین زنان شما دارای این ویژگیهاست: فرزندآور، بسیار مهربان، پاکدامن، عزیز در میان فامیل، متواضع و فروتن با همسر، زینتگر برای همسر، خودنگهدار در برابر نامحرم، حرفشنوایی از شوهر، فرمانبردار از همسر و...
![]() برای آشنایی با ویژگیهای بهترین زنان، به خدمت رسول خدا (ص) میرویم و با هم، گوش جان به کلام جان بخشش میسپاریم. جابر بن عبدالله میگوید: با جمعی در خدمت پیامبر اکرم (ص) بودیم و آن حضرت فرمود: بهترین زنان شما دارای این ویژگیهاست: فرزندآور، بسیار مهربان، پاکدامن، عزیز در میان فامیل، متواضع و فروتن با همسر، زینتگر برای همسر، خودنگهدار در برابر نامحرم، حرفشنوایی از شوهر، فرمانبردار از همسر، کاملاً در اختیار شوهر به هنگام تنهایی با شوهر. اکنون برای درک بیشتر این کلام نورانی رسول اکرم (ص)، نگاهی دیگر به این صفات میافکنیم و از زبان مبارک آن حضرت و خاندان پاکش، به تشریح آنها میپردازیم. 1 - فرزندآوردر فرهنگ روایات، دختر تا زمانی که در خانه پدر به سر میبرد (حسنه) است؛ این امانت الهی هرگاه پا به خانه شوهر گذاشت، به مقام همسری دست مییابد و البته پاسداری از این مقام، شرایط خاصی دارد که تحصیل آنها مایه کمال و فضیلت زن است. سومین دورهای که زن بعد از دوران دختری و همسری به آن منتقل میشود، دوران پر افتخار و مسوولیتساز مادری است. مقام مادر از آن کسی است که محیط مقدس خانه را، با به دنیا آوردن و پرورش دادن فرزندان، که پارههای تن و جان او هستند، صفا و رونق بخشد؛ و روشن است که هرچه تلاش زن در این دوره مادر بودن، افزون باشد، پاداش اخروی او نیز بیشتر و تقربش به پروردگار افزونتر است و این راز گفتار رسول خدا (ص) است که فرزندآوری از صفات خوب زن برمیشمرد؛ چرا که این ویژگی، زن را به مقام مادر شدن ارتقا میدهد و تا آنجایش رهنمون میسازد که خود آن حضرت در گفتار دیگری میفرماید: بهشت در زیر گامهای مادران است. آرامش حقیقی و معنوی زندگی با وجود فرزند صالح تقویت میگردد و هیچگاه خانه بدون فرزند (با امکان آوردن آن) روی آرامش نخواهد دید. برای توجه به ارزشمندی زنی که فرزندآور است به این دو روایت بنگرید: رسول خدا (ص) میفرماید: با دوشیزه فرزندآور ازدواج کنید، ولی با زیبا چهره نازا ازدواج نکنید، زیرا من به شما امت، روز قیامت افتخار میکنم. روایت دیگری میگوید: بدانید که زن سیاهچهرهای که فرزندآور باشد، برای من دوست داشتنیتر است از زیبای نازا. نرمخو بودن زن در محیط زندگانی مشترک در برابر شوهر، اگر از روی شناخت و اختیار و عمل به وظیفه شوهرداری باشد، خصلت پسندیده و کار ارزشمندی است. زنی که به آسانی در برابر خواستههای مشروع و معقول شوهر شکل میپذیرد و از خود مقاومتی نشان نمیدهد، صاحب فضیلت است و محیط مقدس خانه با این روحیه تسلیم و گذشت و حقپذیری، زمینه پرورش و رشد آرامش را بهتر فراهم مییابد.
2 - بسیار مهربانمحبت و دوستی و مهربانی، شاهکلید نفوذ در دلهاست. هیچ چیزی به قدر مهربانی کارآیی ندارد. درهای بسته و چهرههای گرفته با این ابزار، گشوده و باز میشوند. در فرهنگ دوستی و محبت، همه چیز با معنی و پیامدار است، گاه با یک اشاره و با یک کلمه و یا جمله میتوان صحنه را عوض کرد و به آسانی، در دل دیگران راه یافت. رسول اکرم (ص) میفرماید: بهترین زن، آن است که بسیار مهربان و صمیمی باشد. طبیعی است که منظور، به کار گرفتن این سرمایه در خدمت جذب شوهر است. محبت شوهر به همسر، خود از طبیعیترین انواع دوستیهاست و اگر با دوستی و مهربانی سرشار از طرف زن همراه باشد، هیچ کینه و بیمهریای برجا نمیماند. ثمره این اظهار دوستی و صمیمیت، لبریز شدن کانون دل و فضای خانه از آرامش و سکون است و در چنین دل و خانهای، اضطراب و بیقراری، راهی برای نفوذ ندارد. در روایت دیگری، پیامبر اکرم (ص) یکی از صفات بدترین زنان را کینه معرفی میفرماید. زنی که پیوسته چشم انتظار گرفتن عیب و نقطه ضعف است، تا به وسیله آن همسرش را سرکوب و توبیخ و سرزنش کند، دارای یک صفت منفی و مخرب است و طبیعی است که با چنین برخوردهایی، جز ناآرامی و اضطراب، بذر دیگری در زمین زندگانی مشترک کاشته نمیشود. شاید یکی از عوامل شکست و افسردگی و پیری زودرس مردان، همین بیمهریها و لجاجتهای آگاهانه و ناآگاهانه زنان در برخورد با همسرانشان باشد. از امام صادق (علیهالسلام) روایت است که میفرمایند: از دعاهای رسول خدا (ص) این بود که میگفت: خدایا، به تو پناه میبرم از زنی که مرا پیر کند، قبل از اینکه دوران پیری من فرا رسد. روشن است که پناه بردن انسان به خدا در جایی است که احساس خطر و ناامنی و گمراهی وجود دارد، شاید در وجود زنی که برای شوهرش پیری زودرس میآورد، ریشههای ناامنی، خطر و گمراهی نفوذ کرده باشد. طبیعی است که چنین زنی موفق به آرامسازی محیط خانه و آرامشبخشی به شوهر نخواهد بود.
![]() |
![]() |