سفارش تبلیغ
صبا ویژن
الماسها می درخشند...!
صفحه نخست        عناوین مطالب          نقشه سایت              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
http://axgig.com/images/32329845286507100275.png

یکی گفت : دروغ است که به خانه فاطمه سلام الله علیها حمله شده است!

یکی گفت : از کجا معلوم فاطمهسلام الله علیها محسن اش را سقط کرده!

یکی گفت : اصلا خانه های مدینه در نداشته که آتش بزنند!

یکی گفت : مگر می شود که امت حرمت بیت فاطمهسلام الله علیها را بشکند!

یکی گفت : اصلا منبعی وجود ندارد که ثابت کند فاطمهسلام الله علیها را زده اند و پهلویش ...!

یکی گفت : ممکن نیست علیعلیه السلام باشد و چنین کنند!

یکی گفت ...  یکی گفت ...  یکی گفت ...

گفتند و گفتند و گفتند ...


     آری؛ امتی که نتوانست فاطمه زهرا، حبیبه رسول خدا، سلام الله علیها را تنها سه ماه تحمل کند، یکسره شکایت کردند که بس است، عزاداری تا کی! گریه و زاری تا کی! خسته ی مان کردی! ؛ می تواند که چند قرن بگذرد و جنایتی که به او روا شد را انکار کند.

     آن روز در مدینه همه بودند و دیدند و فهمیدند که: حرامیان به خانه امیر حمله کرده اند...! اما کسی لب از لب باز نکرد و به یاری نشتافت و کمک نرساند. آنقدر جنایت هولناک بود که سالها بعد وقتی معاویه می خواهد به علی علیه السلام طعنه بزند، در نامه اش شرح ماجرای دست بسته اش را یادآور می گردد و علیعلیه السلام در پاسخ نامه اش می نویسد : خواستى مرا نکوهش کنى ولى ستودى. خواستى مرا رسوا سازى، خود را رسوا ساختى. مسلمانان را چه نقصان که بر او ستم رود، هرگاه در دین خود به شک نیفتد و یقینش به تردید نیالاید.[1]

     هر که می خواهد انکار کند بکند؛ اما همه نوشته اند که ابوبکر منکر جنایتی که انجام داد نشد و آخرین آرزویش این بود که : ای کاش حرمت خانه فاطمه سلام الله علیها را نمی شکستم.[2] اینها سخنان اوست در بستر مرگش و آرزویی که هیچ گاه قابل جبران نبود.

     هر که می خواهد انکار کند بکند؛ اما هنوز در کتب قدما موجود است که فاطمهسلام الله علیها پسری به نام محسنعلیه السلام را در شکم داشت که با ضربه های دشمن سقط شد.[3] چند منبع را می شود تحریف کرد و چند کتاب را انکار!

     اگر هیچ منبعی نبود که یادآور مظلومیت فاطمهسلام الله علیها باشد و جنایتی که شد را گزارش نمی داد، همین یک گردهمایی علما اهل سنت در قاهره کفایت می کرد. آنروز که همه جمع شده بودند و شاعر نیل سروده هایش را می خواند. می خواند که عمربن خطاب صاحب فضایل عدیده بود و یکی از فضیلت هایش یورش به خانه فاطمهسلام الله علیها و آتش زدن آن.

و قَولةٍ لعَلیٍّ قالَها عُمَرُ

أکرِم بسامِعِها أعظِمْ بمُلقیها

حرقتُ دارَک لا أبقِى علیک بها

إن لم تُبایع و بنتُ المصطفى فیها

ما کان غیرُ أبی حَفْصٍ یَفُوُه بها

أمامَ فارِسِ عدنانٍ و حامِیها [4]

     اگر شاعر دروغ می گفت چرا هیچ یک از علما اهل سنت بر نخاست و اعتراض نکرد. هیچ کدام فریاد نکشید که دروغ نگو و به خلیفه تهمت جنایت نزن.
     بگذار هر که می خواهد بر فاطمیه خرده بگیرد و شهادت و مظلومیت فاطمه زهراسلام الله علیها را منکر شود ؛ اینها تلاش بیهوده ای است که راه به جایی نمی برد و تنها خباثت دشمنان را ثابت می کند.
     عالَم باید بداند که بر سر در قلب تک تک ما نوشته است: اینجا تمام سال فاطمیه است ...!
     هستی ما با فاطمیه عجین و گِل وجودی مان از سرزمین محبت اهل بیتعلیهم السلام است. ما عاشق فاطمه ایم و تک تک لحظه های زندگی مان فاطمیه است...

تک تک ثانیه هامان به خدا، زهرا جان

در خیال حرم گمشده ات، رویایی است

اگر آن روز شد و منتقم آمد ز سفر
و نبودیم، بگویید که او زهرایی است


علی صفدری




موضوع مطلب :

          
دوشنبه 93 اسفند 11 :: 1:32 عصر

عشق، تعطیل نیست! 

 


اگر از آن دسته افراد هستید که فکر می‌کنید هر چیزی نیاز به تعطیلی دارد و عشق و ابراز علاقه هم بعد از چند سال و ورود زن و شوهر به دوران میانسالی و بزرگ شدن بچه‌ها، باید تعطیل شده و هر‌کدام در وظایف والدینی‌شان غرق شوند، از شما می‌خواهم تا انتهای این نوشتار ما را همراهی کنید، شاید نظرتان عوض شد.

عشق میانسالی

بعضی چیزها در زندگی تعطیلی‌بردار نیست. می‌شود تصور کرد که خورشید چند روز به مرخصی برود؟ دنیای بدون خورشید قابل زندگی نخواهد بود. هر قسمت از زمین، می‌داند اگر چند ساعتی نور خورشید را ندارد و به ظاهر تاریک است، خورشید درست آن‌طرف، بخش دیگری از بدنش را گرم می‌کند. زمین می‌داند خورشید مردنی نیست و حتی اگر پشت ابرها هم مخفی شود، باز منفعتش را خواهد داشت. عشق، برای روابط همسران چون خورشید است که نه تعطیلی‌بردار است و نه می‌شود برای چند روز آن را به مرخصی فرستاد.

البته ممکن است بعد از به دنیا آمدن بچه‌ها و زیاد شدن مسئولیت زن و شوهر مانند خورشیدی که پشت ابر است، نوع تابیدنش فرق کند، اما هست و این بودن به رابطه هویت می‌بخشد. آن‌ را قابل اعتماد می‌کند و نور و گرما به خانه می‌آورد پس به‌جای آن‌که گذر زمان را بهانه کنید تا خانه‌تان یخ بزند، کاری کنید که رابطه‌تان در اوج باشد، برای همیشه و تا روزی که زنده هستید.

 

عشق تعطیل نیست

وقتی ‌ سر سفره عقد بعد از آوردن گل و گلاب، بله گفتید، آیا زمان مشخص کردید؟ زمانی که حلقه ازدواج را به همسرتان دادید، به او گفتید این حلقه برای فلان مدت پیش تو باشد؟ آیا تاریخ انقضایی تعیین کردید؟ مطمئن هستم جوابتان منفی است. پس شما قرار است مادام‌العمر کنار هم باشید و کنار هم بودن بدون عشق و علاقه خسته‌کننده خواهد بود. برای این‌که بتوانید عشق را زنده نگه دارید، باید نگاهتان به او مثل یک گیاه باشد که برای بقا نیاز به رسیدگی دارد. وقتی ازدواجتان را چون یک موجود زنده در نظر بگیرید، از آن محافظت خواهید کرد.

 

سالی یک‌بار رابطه‌تان را چکاپ کنید

زن و شوهر باید در میانسالی هم نسبت به هم احساس نیاز داشته باشند. از دیدار و مصاحبت با هم لذت ببرند و خلوتشان زیبایی قبل را داشته باشد، اگر رابطه شما و همسرتان چنین نیست پس چکاپ عشقتان، سالم نبوده و جایی از رابطه‌تان بیمار است.

قرار نیست با گذشت سال ها عشق و علاقه را تعطیل کنید و یک زندگی خالی از هیجان داشته باشید . شما موظف هستید ، یک عمر عاشقانه باهم باشید

شما در روزهای میانسالی هستید و در این بخش از زندگی، سرتان شلوغ است، کارهایتان زیاد شده و حضور فرزندان نوجوان و جوان در خانه همه با هم بهانه کافی برای فراموش کردن هیجان در رابطه را ایجاد می‌کند، در حالی که‌ هیجان در این سن و سال نسبت به سال‌های اول ازدواج بیشتر مورد نیاز است. اگر حس کردید، کمتر از قبل به با هم بودن علاقه دارید، باید فکری برای پیدا کردن علت آن و برطرف‌کردنش داشته باشید.

 

زیباتر از همیشه در چشم‌های من

جوانی با خود زیبایی به همراه دارد، پوست صورت یک جوان حتی بدون آرایش هم زیباست، اما درست در همین روزها افراد بیشتر به خودشان می‌رسند و وقتی وارد میانسالی می‌شوند، رسیدگی به ظاهر را فراموش می‌کنند. شاید فکر می‌کنند همسری که 20 سال آنها را دیده است، دیگر حساسیتی نسبت به ظاهرش ندارد در حالی که این یک اشتباه بزرگ خواهد بود. یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید: اگر در دیده مجنون نشینی، به غیر از حُسن در لیلی نبینی. برخی از همسران این حرف را بهانه می‌کنند و می‌گویند: ما آن‌قدر یکدیگر را دوست داریم که دیگر نیازی به آراستن خودمان نیست. اما آنها فراموش می‌کنند لیلی و مجنون هنوز زیر یک سقف نرفته‌اند! هر چند محبت به طرف مقابل او را زیباتر نشان می‌دهد، اما همیشه زن و مرد به جاذبه‌های ظاهر هم نیاز دارند.

لباس‌های خوشرنگ‌، بوی عطر، آرایش برای خانم خانه و نکته‌های دیگری که نشان می‌دهد برای هم مهم هستید و به رابطه‌تان ارزش می‌گذارید، می‌تواند مثل یک تقویت‌کننده عمل کند.

 

سوهان روح من و تو

سن و سال جوانی با خود روحیات خاصی را ‌همراه دارد که قرار شام دونفره، گردش با دوستان هم‌سن و سال، رفتن به سینما و کنسرت و کارهایی از این قبیل، جزئی از آن است، اما وقتی سن بالاتر می‌رود، این‌طور برنامه‌ها کمرنگ شده و بیشتر مشغول زندگی روزمره می‌شوید. روزمرگی مثل سوهان روح، زن و شوهر را آزار می‌دهد حتی اگر خودشان متوجه نباشند. بدون بچه‌ها به یک پیاده‌روی ساده رفتن و بین راه دست یکدیگر را گرفتن، برنامه‌ریزی برای تفریحات خانوادگی‌، پرداختن به کارهایی که مورد علاقه‌تان بوده، اما فرصت انجام آن‌را نداشتید و... می‌تواند روحیه‌تان را طراوت ببخشد.هیچ‌وقت در چهاردیواری خانه‌تان عشق و عاشقی را تعطیل نکنید که در این صورت ضرر خواهید کرد.

خانه‌تان همیشه گرم چون چله تابستان!

 

فرآوری: ندا داودی

بخش خانواده ایرانی تبیان


 منبع: چهاردیواری




موضوع مطلب :

          
یکشنبه 93 اسفند 10 :: 1:56 عصر

کودکان؛قربانیان سایت های پورنوگرافی

 


 نتایج نظرسنجی دیلی میل نشان می دهد که دو سوم مردم از کمپین دیلی میل برای مسدود شدن اتوماتیک سایت‌های مستهجن، حمایت کرده‌اند، چرا که کودکان در این میان قربانی می شوند.


اینترنت مزایای بیشتری دارد یا معایب؟

دیلی میل مدعی شد که دو سوم از مردم انگلیس، حمایت خود را از کمپینی که این رسانه برای مبارزه با پورنو گرافی به راه انداخته اعلام داشته اند و خواستار مسدود شدن سایت‌های آنلاین پورنوگرافی هستند.

در این نظرسنجی 66 درصد مردم، از پیشنهاد دیلی میل مبنی بر مسدود شدن سایت‌های پورنو در منازل توسط شرکت‌های تامین‌کننده اینترنت، حمایت کرده‌اند.

این نظر سنجی پس از آن صورت گرفت که مشخص شد طی پنج سال اخیر، در حدود 15 هزار کودک، به خاطر انجام جرائم جنسی از مدرسه اخراج و یا تعلیق شده و بدتر اینکه بیش از 1100 کودک در دوران ابتدائی تحصیل خود بوده و برخی از آنها تنها 4 سال داشته اند.

آمارها نشان می‌دهد برخی مدیران در شهرهای دورست، یورکشیر، ویلتشیر و میلندز غربی، پسران چهار ساله را به خاطر انجام چنین جرائمی، از رفتن به مدرسه ممنوع کرده‌اند.

در شرق ساسکس، دو پسر پنج ساله بعد از انجام تجاوز جنسی علیه دیگر دانش‌آموزان، به خانه فرستاده شدند. همچنین یک دختر 5 ساله در بیرمنگهام، به خاطر بد رفتاری جنسی، به خانه فرستاده شد.

این نظر سنجی پس از آن صورت گرفت که مشخص شد طی پنج سال اخیر، در حدود 15 هزار کودک، به خاطر انجام جرائم جنسی از مدرسه اخراج و یا تعلیق شده و بدتر اینکه بیش از 1100 کودک در دوران ابتدائی تحصیل خود بوده و برخی از آنها تنها 4 سال داشته اند

محققان دریافته اند این رفتارهای جنسی زمانی تشدید می شده است که کودکان بی هیچ مانعی به محتوای سایت مستهجن اینترنتی دسترسی داشته اند.

با این اوضاع تاسف بار، اکنون دولت انگلیس در حال ارائه طرحی است که بر اساس آن، به کاربران خانگی این اختیار داده ‌شود که دسترسی به محتواهای مستهجن را در خانه‌ها مسدود کنند.

گفتنی است طی روزهای اخیر اخبار فراوان حکایت از آن دارد که مراجعه کودکان و نوجوانان انگلیسی به سایت های مستهجن گسترش یافته و به مرز هشدار رسیده به گونه ای که نشانه هایی نیز وجود دارد که کاملا نشان می دهد این کار برای تعدادی از آنها به صورت اعتیاد درآمده است.

بخش ارتباطات تبیان

 


منبع : جام نیوز




موضوع مطلب :

          
یکشنبه 93 اسفند 10 :: 1:55 عصر

آموزش‌های جنسی بازی‌ها به کودکان!

 


کودک شما به بهانه سرگرمی وارد دنیایی خواهد شد، که شاید سالها زودتر از آنچه باید چنین محیطی را بصری تجربه خواهد کرد، محیطی که حتی برای سن نوجوانان هم مناسب نیست و این تنها یک پیامد دارد بلوغ زود رس! و شکست آنچه شما برای تربیت وی ساخته اید!


بازی کودکان

آمارها می گویند ایرانی ها روزانه 40 میلیون ساعت گیم بازی می کنند، با اینکه سن این افراد را بیشتر برای 18 ساله عنوان می کنند اما کودکان از دایره افراد این آمار بیرون نیستنتد؛ آنچه شاهد هستیم، این است که کودکان زمان زیادی را پای این نوع بازی ها صرف می کنند، روزی آتاری و سگا رونق داشت و حال انواع پلی استیشن، پی اس پی، گوشی های همراه، بازی های آنلاین و...

اما آمارهای جهانی نیز نمایی جدا از این روند را نشان ما نمی دهند، بنابر آمارهای رسمی موسسات معتبر خارجی در آمریکا بالغ بر 145 میلیون نفر از سرویس "گیم" استفاده می کنند، این آمار در کشور 80 میلیون نفری آلمان 66 درصد و در فرانسه 55 درصد تخمین زده می شود. آنچه اهمیت این آمار ها را نشان می دهند این است که این بازی های پتانسیل خوبی دارند در راستای جنگ نرم و حتی صادرات فرهنگی؛ در واقع بازی هایی که، تنها بازی نیستند رسانه ای قوی برای فرهنگ سازی و تاثیر بر افکار قشر کودک هستند. این بازی ها علاوه بر تاثیرات بلند مدتی که  در جهت ساخت فرهنگی در بطن یک نسل دارند اثرات کوتاه مدتی را نیز دارا هستند، از جمله: ایجاد هیجان کاذب، خشونت، استرس، تنبلی و.......... . به دیگر بیان این بهترین راه است برای جنگ نرم و تاثیر بر نسل آینده یک کشور و یک برنامه ریزی حرفه ای است!

بازی با بازی های ایرانی وقتی وضعیت خاص تر پیدا می کند که استفاده به هنگام به ندرت تبدیل به نوعی اعتیاد شود، به طور طبیعی اعتیاد به بازی های یارانه ای به خودی خود دارای معایب و پیامدهای زیادی است و افراط در این زمینه حتی در مورد بازی های مفید و آموزنده برای کودکان و حتی جوانان آسیب هایی را به دنیال دارد، چه برسد یه اینکه این بازی ها کودک را وارد دنیایی کند که هنوز برای او زودهنگام و حتی در بسیاری موارد در آینده هم جایی از اعراب برای وی نخواهد داشت، کودک در این بازی ها خشنوت را تجربه می کند و هم مسائل پرنوگرافی را!

شاید برخی از بازی ها را، شما لاجرم و حتی آگاهانه در اختیار کودک خود می گذارید اما دقت کنید، لازم نیست کودک شما غیر اخلاقی ترین صحنه ها را در بازی ها ببینید، صحنه هایی که یک جوان را نیز تحت تاثیر می گذارد بلکه حتی صحنه ای عادی از روابط دو فرد و یا مدل لباس نه زیاد نامناسب یک زن می تواند برای او کنجکاو بر انگیز و غیر معمول باشد!

 شاید برخی از بازی ها را، شما لاجرم و حتی آگاهانه در اختیار کودک خود می گذارید اما دقت کنید، لازم نیست کودک شما غیر اخلاقی ترین صحنه ها را در بازی ها ببینید، صحنه هایی که یک جوان را نیز تحت تاثیر می گذارد بلکه حتی صحنه ای عادی از روابط دو فرد و یا مدل لباس نه زیاد نامناسب یک زن می تواند برای او کنجکاو بر انگیز و غیر معمول باشد! صحنه هایی که در بطن بازی و یا آیتم های شروع اکثر بازی ها به چشم می خورد و به دید افراد جوان و.... : " این صحنه هاکه چیزی ندارد!".

بازی کودکان

ذهن کودک شما را خیلی ناچیز تر از آنچه که فکر می کنید، یک پوشش خاص و بسیار ساده از یک شخصیت زن در  بازی تحت تاثیر قرار می دهد و یک رابطه عادی بین یک زن و مرد؛ حتی ممکن است شکل ایستادن و نگاه و برخی از کلماتی که برای شما عادی باشد برای کودک شما دنیایی از تازگی و کنجکاوی به دنبال داشته باشد. کمترین پیامد این است که حتی اگر این صحنه ها مورد خاصی را در درون خود نداشته باشد، نوع تفاوت فرهنگی آنها نسبت به فرهنگ ملی و دینی او، خیلی نرم برای او نهادینه و فرهنگ سازی می شود و این همان تاثیر غیر مستقیمی است که به دنبال خواهد داشت و آینده کودک را تحت تاثیر خواهد گذاشت.

اما همیشه نیاز به جنگ پنهان نیست جنگ اشکاری هم وجود دارد که با انیمیشن های پرنوگرافی و بازی های چون sims و برخی از بازی های آنلاین شکل کمی گیرد، در سایت های بازی آنلاین، بازی هایی دیده می شود که با گرافیک بسیار ساده و بازی آسان کودک شما باید یک زن را با لباس های مختلف زیبا کند یا او را آرایش کند! حتی برخی از این بازی ها او را وارد روابط زناشویی می کند! آیا به نظر شما یک کودک توان درک و هضم چنین صحنه هایی را دارد؟ مطمنئا کودکان نه تنها از این صحنه ها اثرات فرهنگی بلند مدت می پذیرند، بلکه آسیب های فعلی و کوتاه مدت هم گریبانگر آنان می شود.

کمی از سایت ها فاصله بگیرید این تنها آسیبی نیست که در محیط رسانه ای کودک شما را تهدید می کند. ماهواره، انیمیشن و سایت های پرنوگرافی هم به عنوان مکمل در جنگ نرم علیه کودکان شما نقش ایفا می کنند. گاهی پدر و مادر ها کودکان خود را، با خود  پای برنامه هایی می نشانند که مناسب با فضای سنی آن کودک نیست و گاهی هم همان اشتباهی را می کنند که درباره  بازی ها بدان اشاره شد، می گویند که این برنامه که چیزی ندارد!

بازی

اما از ماهواره که بگذریم، پای انیمیشن ها به میان می آید، راه فراری خوبی برای والدین از مشغله های کودکانشان!، برای حدود 120 دقیقه. مهم وقت و دقت برای انتخاب انیمیشن هم نیست، هر چه در سبد سوپر مارکت ها باشد را می توان در سبد فرهنگی خانواده قرار داد و مهم این است که کودک ما سرگرم شود، کشور چین این نقطه را به خوبی درک کرده و جنگ نرم خود را در صادرات انیمیشن قرار داده است.

اما در این میان، اینترنت پرآسیب ترین و مخرب ترین راه را در مقابل کودکان قرار می دهد ، جایی که بازی های آنلاین هم جزیی از خطر آن برای کودکان محسوب می شوند.

در فضای اینترنت گم شدن امری طبیعی است، شما حتی اگر آگاهانه وارد فضای وب شوید آنقدر جذابیت و کنجکاوی در برابر شما قرار می گیرد که می تواند شما را چند پنجره و لینک دورتر از مبدائتان ببرد؛ چه برسد به اینکه بدون هدف و فقط برای پرکردن اوقات خود به این فضا آمده باشید، این فضا و این سردرگمی برای کودکان در این محیط بسیار حساس تر است.

افراط در این زمینه حتی در مورد بازی های مفید و آموزنده برای کودکان و حتی جوانان آسیب هایی را به دنیال دارد، چه برسد یه اینکه این بازی ها کودک را وارد دنیایی کند که هنوز برای او زودهنگام و حتی در بسیاری موارد در آینده هم جایی از اعراب برای وی ندارد، کودک در این بازی ها خشنوت را تجربه می کند و هم مسائل پرنوگرافی را!

این فضا میهمان های ناخوانده زیادی پیش پای شما می گذارد گاهی این مهمان ها کاربر را وارد مجازی از واقعیت های تلخ خواهد کرد که این مهم برای کودکان بسیار فاجعه آمیز تر است یک عکس، یک سایت یک..... کافی است تا کل فراند ذهنی کودک را به خود جلب کند و بهم بریزد.

آماری اخیرا منتشر شده است، پیرامون اعتیاد کودکان به سایت های پرنوگرافی در کشور انگلیس. سایت هایی که همین مهمانان ناخوانده پیش روی این قشر گذاشته و آنان را به هرزه گردی کشانده است.

 و کودک تقصیری ندارد، او کنجکاو است و این ما هستیم که باید به فکر آنان باشیم، در آمار منتشر شده دیلی میل مدعی شده است که دو سوم از مردم انگلیس، حمایت خود را از کمپینی که این رسانه برای مبارزه با پورنو گرافی به راه انداخته اعلام داشته اند و خواستار مسدود شدن سایت‌های آنلاین پورنوگرافی هستند.

بازی

و اما ما چه کردیم، کودک ما با ما پای ماهواره می نشیند، هر کارتونی برایش سرگرمی محسوب می شود،با ما برای دیدن هر فیلمی به سینما می آید، بازی های یارانه ای هم که بی توجه به درجه بندی سنی و محتوای ظاهری و باطنی، پنهان و آشکار برای او فراهم است!

آنچه فقدان آن احساس می شود، مدیریت و نظارت دقیق و آگاهانه خانواده ها بر سرگرم سازی کودکانشان است. کودک شما وقتی در سنین کودکی و با بازی که برای او شیرین است با این مفاهیم آشنا شود تاثیرات عمیق تری در او شکل خواهد گرفت و برای پله های بعدی شبیخون دشمن، آماده خواهد شد و مستعد!

اما فراتر از خانواده ها نهادهای آموزشی و فرهنگی ما هم نقش قابل توجه و به سزایی در این روند دارند، این نهادها  رسالت فرهنگ سازی را بر عهده دارند، برخی باید به آموزش و فرهنگ سازی در ارتباطات میان فردی بپردازند و کودک و خانواده ی او را، از این نظر غنی کنند و آنها را با سواد رسانه ای آشنا کنند، تا خود در مقابل تهاجمات دشمن واکسینه شود و برخی نیز باید با رسانه این مهم را پیش ببرند هم فرهنگ سازی و آموزش محوری کنند و هم با تولید محصولات فرهنگی خود در زمینه سرگرمی سازی مفید و صادرات فرهنگی گام بردارند.

اگر کره جنوبی 200 برابر بودجه نهاد های ایرانی برای بازی سازی، هزینه صرف می کند و یا شرکت والت دیزنی موفق می شود نه تنها صفحه تلویزیون خانه های ما را بلکه ویترین اسباب بازی فروشی ها و به طبع طبقات کمد کودکانمان را پر کند ما نیز باید با صرف هزینه و کار برنامه ریزی شده و بر مبنای تخصص در راستای آرمان ها و ارزش های خود وارد میدان شده و پیش روی کنیم.

عطاالله باباپور

بخش ارتباطات تبیان




موضوع مطلب :

          
یکشنبه 93 اسفند 10 :: 1:55 عصر

وقتی تبلت،اسباب بازی مرسوم بچه‌ها می‌شود!

 


کودکان شما هم با تبلت بازی می کنند و این دستگاه سرگرمی امروزشان شده است؟


تبلت-بازی کودکان

عصر مدرنتیه و ارتباطات یعنی تولد هر روزه فناوری های دیجیتالی و عجین شدن هر چه بیشتر این فناوری ها با زندگی روزمره افراد. وقتی تکنولوژی های ارتباطی وارد منازل می شوند، طبیعتا در معرض دید تمامی اعضای خانواده قرار می گیرند و در این میان کودکان هم از بدو تولدشان به نوعی در معرض این فناوری ها قرار می گیرند.

آنچه مشخص است اینکه پررنگ شدن نقش ابزارهای ارتباطی در خانواده ها به حدی شده که کودکان زیر سه سال هم مهارت استفاده از این ابزارها را پیدا کرده اند و این ابزارها به نوعی وسیله ای برای سرگرمی بچه ها و البته کاهش اذیت ها و شیطنت های آنها، شده است.

همین امر موجب شده تا این ابزارها را اسباب‌بازی‌های مدرن دیجیتالی بنامیم که به تدریج جایگزین اسباب‌بازی‌های سنتی می‌شوند.

انگار کودکان این دوره و زمانه تمایل زیادی برای بازی با اسباب‌بازی‌های مدرن و دیجیتال دارند. احتمالا همین مساله موجب شده تا برخی از شرکت های تولید کننده اسباب بازی هم به به نوعی از این فناوری ها در تولید محصولات جدیدشان استفاده کنند.

تبلت ها یا همان صفحات لمسی یک تکنولوژی ارتباطی جذاب هستند که استفاده از آنها برای بزرگسالان هم لذت بخش است و این طبیعی است که کودکان هم محو این جذابیتها و امکانات متنوع شوند.

تبلت ها یا همان صفحات لمسی یک تکنولوژی ارتباطی جذاب هستند که استفاده از آنها برای بزرگسالان هم لذت بخش است و این طبیعی است که کودکان هم محو این جذابیتها و امکانات متنوع شوند

طراحی تبلت ها به گونه ای است که با بهره گیری از فناوری شگفت انگیزشان، با طبیعت مورد علاقه بچه ها مطابقت دارند و همین امر موجب می شود که کودکان به سرعت با این ابزارها ارتباط برقرار کرده و دنیای مجازی خود را در آنها بسازند. برخی از تولید کنندگان و طراحان تبلت ها معتقدند که باید این فناوری ها مخصوص بچه ها هم تولید شوند و از این طریق به آموزش کودکان پرداخت. آنها تصور می کنند که دوران بازی کودکان با تکه چوب های چرخ دار گذشته است.

یکی از تحلیلگران صنعت اسباب‌بازی‌های کودکان بر این باور است که سازندگان بزرگ اسباب‌بازی از تغییر گرایش کودکان به سمت استفاده از تبلت‌ها به‌جای اسباب‌بازی‌های سنتی در هراسند.

شان مک گوان (Sean McGowan)، تحلیلگر بازار و مشاور سرمایه‌گذاری صنعت اسباب‌سازی گفته است کودکانی که عموما سنشان از سه سال تجاوز نمی‌کند امسال هدایایی از قبیل آی‌پد و کیندل فایر (تبلت کتابخوان شرکت آمازون) به جای عروسک‌، ماشین‌های اسباب‌بازی، بازی‌های فکری مقوایی یا دیگر اسباب‌بازی‌های سنتی دریافت کرده‌اند.(1)

تبلت-بازی کودکان

مسلما چنین اخبارو اطلاعاتی پیش از انکه بخواهد تولید کنندگان بزرگ اسباب بازی را دچار ترس و وحشت کند، باید والدین و مربیان و کارشناسان امور تربیتی را دچار اضطراب و تشویش خاطر کند که معلوم نیست سرنوشت کودکانی که این چنین رشد می کنند و بزرگ می شوند، چه خواهد شد و خوگیری بچه ها با این ابزارها و فناوری های ارتباطی با ذهن و مغز کودکان چه میکند.

به راستی این تفکر درست است که کودکان امروزی را از دوران طفولیت با فناوری ارتباطات آشنا کنیم، حتی اگر این آشنایی به قیمت جایگزینی این فناوری ها به جای توپ، عروسک و خمیربازی باشد؟

چندی پیش در برخی از خبرگزاری ها اینطور گفته شد که که یک شرکت تولید کننده اسباب بازی‌های الکترونیکی آموزشی اقدام به ارائه یک تبلت برای کودکان کرده است.

شرکت «وی تک» (VTech) به عنوان تولید کننده اسباب بازی‌های آموزشی الکترونیکی تبلتی را با قیمت 135 دلار در نمایشگاه اسباب بازی 2013 لندن عرضه کرده است.

تبلت «ایو تب 2 کودکان» دارای صفحه لمسی است و کودکان از نظر عملی می توانند از آن برای بازیهای آموزشی، شناسایی رنگ ها، حیوانات و صداها استفاده کنند.این تبلت با یک قاب پلاستیکی عرضه شده که آن را از جویده شدن گوشه ها توسط کودکان و آسیب دیدگی در اثر سقوط محافظت می کند. (2)

گفته شده که این تبلتها دارای آلبوم موسیقی و کتابهای الکترونیکی است تا والدین بتوانند از روی آنها برای بچه ها قصه بخوانند. ظاهرا این تبلت ها برای کودکان زیر سه سال طراحی و تولید شده اند. اما به واقع می توان یک وسیله تکنولوژیک را جایگزین عواطفو احساسات افراد کرد؟

متاسفانه برخی از آمارها نشان می دهند که میزان علاقه مندی کودکان به داشتن اسباب بازی های لمسی نسبت به گذشته کمتر شده و می توان دلیل اصلی این موضوع را افزایش آشنایی کودکان با بازی های دیجیتالی و تبلت ها دانست

تبلتها به جای اسباب بازی سنتی

متاسفانه برخی از آمارها نشان می دهند که میزان علاقه مندی کودکان به داشتن اسباب بازی های لمسی نسبت به گذشته کمتر شده و می توان دلیل اصلی این موضوع را افزایش آشنایی کودکان با بازی های دیجیتالی و تبلت ها دانست. این یک خطر جدی است که کودکان امروز توجه زیادی به صفحه های نمایش دارند  و ممکن است ساعتهای زیادی از دوران کودکی شان را به تماشای این صفحات بگذرانند.

بسیاری از روانشناسان کودک و کارشناسان امور تربیتی بر این باور هستند که تغییرات رخ داده در فرهنگ بازی بچه ها، نگران کننده است. چرا که بازی های یارانه ای فضایی محدود برای بچه ها ایجاد می کنند که فرصت تحرک و برقراری ارتباط با همسالان را از کودکان می گیرند و به این ترتیب قوه مهمی به نام تخیل را در کودکان به حداقل ممکن می رسانند و به این ترتیب فرصت رشد خلاقیت ها در بچه ها از بین می رود. تصور کنید که والدین به جای در دست داشتن کتاب و خواندن ان برای بچه ها از روی صفحه ای دیجیتالی برای بچه ها قصه بخوانند. آیا صفحات دیجیتالی می توانند همان لطافت و ظرافت صفحات ساده یک کتاب داستان را داشته باشند؟

تبلت-بازی کودکان

از طرف دیگر وقتی کودکان به طور دائمی با این ابزارها ارتباط داشته باشند، نوعی رفتار اعتیاد امیز نسبت به بودن با این ابزارها را پیدا می کنند و در صورت عدم حضور این ابزارها به بهانه جویی و پرخاشگری می پردازند.

آنچه مهم است اینکه والدین برای تغییر این شرایط چاره ای بیندیشند و با وقت گذاری بیشتر و بهره گیری از اسباب بازی های متنوع و جذاب، مانعی بر افول ذهن و فکر کودکان خود ایجاد می کنند.

درست است که در عصر ارتباطات زندگی می کنیم اما دلیلی ندارد که خود را تسلیم این فناوری ها کنیم و همه ارکان زندگی خود را به دست تکنولوژی بسپاریم. در همین شرایط هم می توان به بهره گیری درست و اصولی از فناوری ها پرداخت و به آسیب های احتمالی فکر کرد.

پی نوشت او2 به نقل از سایت جام جم آنلاین

فاطمه ناظم زاده

بخش ارتباطات تبیان




موضوع مطلب :

          
یکشنبه 93 اسفند 10 :: 1:54 عصر
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >